70% dintre paciente mor din cauza unui diagnostic gresit al cancerului

0
392

Cancerul de col uterin, ovarian sau de san sunt, de cele mai multe ori, diagnosticate gresit sau prea tarziu, ceea ce duce la moartea a 70% dintre femeile care sufera de una dintre aceste boli.

Cancerul de col are aceleasi simptome ca si menopauza, iar cancerul ovarian este confundat de medici cu boala ,,colonului iritabil”; de aceea, cancerul de col uterin si cel ovarian sunt deseori diagnosticate gresit.

Conform statisticilor, 80% dintre femeile cu cancer ovarian sunt diagnosticate intr-un stadiu avansat, iar 70% dintre aceste femei, mor.

Un diagnostic gresit iroseste timp pretios din viata femeilor!

Diagnosticarea incorecta sau prea tarzie a cancerelor afecteaza milioane de femei din intreaga lume. Femeile trebuie sa invete sa identifice singure primele simptome ale bolilor si sa fie informate despre testele disponibile pentru diagnosticarea cancerului.

Femeile sunt sfatuite sa mearga odata pe an la un control ginecologic, deoarece depistarea precoce a cancerului de san sau a celui de col uterin este cel mai important lucru pentru a putea invinge boala.

Sursa: SanatateaTV

Articolul precedentPlafoanele pentru medicamentele compensate vor fi desfiintate
Articolul următorAta chirurgicala chinezeasca, retrasa din spitale