INSP: 66 de decese provocate de gripă

0
434

În săptămâna 09-15 martie s-au înregistrat trei decese noi confirmate cu virus gripal, în total, numărul ajungând la 66 de decese confirmate, anunță Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) prin Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

Totuși, activitatea gripală a avut un trend descrescător, a evoluat cu intensitate medie, dar s-a menținut extinderea la nivel național, potrivit celui mai recent raport prezentat de CNSCBT.

În intervalul 09-15 martie au fost raportate 2.417 cazuri de gripă clinică, în scădere față de săptămâna anterioară când s-au raportat 4.242 de cazuri și de 2,5 ori mai multe față de aceeași săptămână a anului trecut.

Scăderea bruscă a numărului de cazuri de gripă ar putea fi însă influențată de subraportarea medicilor, puternic implicați în gestionarea situației provocate de COVID-19, consideră CNSCBT.

În total, numărul cazurilor de infecții respiratorii acute a ajuns la 81.831, cu 10,7% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeași săptămână a sezonului precedent (91.618) și cu 29% mai mic comparativ cu cel din săptămâna anterioară (115.416). Totodată s-au înregitrat și 24 de cazuri de Infecții Respiratorii Acute Severe (SARI).

 

 

Articolul precedentNumărul real al cazurilor de coronavirus în Ungaria, de 10-15 ori mai mare decât al celor confirmate
Articolul următorDecanii facultăților din cadrul UMF Carol Davila, desemnați