Baciu, despre valul patru al pandemiei: Am putea avea peste 1500 de infectări zilnice cu SARS-CoV-2

0
368

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății și vicepreședinte al Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), Andrei Baciu, a declarat că România ar putea înregistra chiar și peste 1.500 de infectări zilnice cu SARS-CoV-2 în vârful valului patru al pandemiei, care ar putea fi undeva la finele lunii septembrie.

Secretarul de stat a făcut referire la o analiză a specialiștilor de la Institutul Național de Sănătate Publică (INSP), potrivit căreia trendul situației epidemiologice se încadrează în cel de-al patrulea scenariu, care este atribuit tulpinii Delta (indiene) a SARS-CoV-2.

„Până acum trendul se încadrează în acest al patrulea scenariu de unde și posibilitatea de a avea, în baza acestei predicții, undeva la peste 1.000 – 1.500 de cazuri pe zi la vârful valului patru, care poate veni la sfârșitul lunii septembrie”, a declarat Andre Baciu, luni seară, la un post de televiziune.

Secretarul de stat a explicat că în realizarea acestor analize și scenarii sunt luate în calcul mai multe variabile. De exemplu, cât de mulți oameni călătoresc și destinația aleasă de aceștia.

Andrei Baciu a punctat că nu-i oprește nimeni pe români să meargă în vacanțe, dar trebuie să fie responsabili și să respecte măsurile anti-COVID-19.

„Fiecare dintre noi ne putem da seama unde e o zonă sigură, unde putem să stăm fără masca sau să vedem unde e o zona aglomerată, poate e și un spațiu închis, poate nu a fost suficient ventilat. E mult mai ușor să îți aloci minime resurse să îți pui o mască atunci când consideri că există un risc”, a mai spus secretarul de stat.

Articolul precedentCercetătorul Jurma despre valul patru al pandemiei: De la 5.000 la 20.000 de cazuri de îmbolnăviri pe zi
Articolul următorConsumul de băuturi răcoritoare cu zahăr, în UE: România, printre statele cu cea mai mică pondere