Explozie la centrul de deșeuri din Popești-Leordeni: Ministerul Sănătății anunță 11 victime

0
118

Reprezentanții Ministerului Sănătății au anunțat că în urma exploziei de la centrul de deșeuri din Popești-Leordeni s-au înregistrat 11 victime, dintre care șase cu arsuri (cinci pacienți intubați) și cinci persoane care acuză probleme respiratorii.

Dintre pacienții intubați, două persoane au fost transportate la Spitalul de Urgență Bagdasar-Arseni și alte trei persoane la Spitalul de Urgență Floreasca, potrivit MS.

De asemenea, la Spitalul de Urgență Sf. Ioan, au fost transportate alte două victime, dintre care una cu arsuri minore și una intoxicație de fum.

Patru persoane care acuzau probleme respiratorii au fost evaluate la fața locului și au refuzat transportul la spital.

„După ce pacienții sunt stabilizați și evaluați la Unitatea Funcțională de Arși Floreasca și la Unitatea Funcțională Bagdasar-Arseni, specialiștii vor decide abordarea terapeutică și, în funcție de situația pacienților, aplică prevederile OMS 2063/2020 (întrunesc comisia în vederea transferului în centre de arși). În acest moment, prioritatea echipelor medicale o reprezintă stabilizarea și evaluarea pacienților în vederea stabilirii conduitei terapeutice și a oportunității transferului”,  au precizat reprezentanții MS.

Articolul precedentRomânia a primit un nou lot de vaccin anti-COVID-19
Articolul următorEMA: Vaccinul anti-COVID Spikevax (Moderna), aprobat pentru copiii cu vârsta între 12 și 17 ani în UE