Câte persoane au fost vaccinate în mediul rural cu ajutorul medicilor de familie și a echipelor mobile

0
520

Până în prezent, peste 261.000 de persoane din localităţi rurale au fost vaccinate prin cabinetele de medicină de familie, centre mobile şi echipele mobile de vaccinare, a declarat marţi, preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea (CNCAV) împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă.

„În momentul de faţă, sunt 177 de comune în care sunt organizate centre de vaccinare şi s-a demarat activitatea de vaccinare prin echipe mobile în aproximativ 2.493 de comune, ceea ce înseamnă o acoperire de 87% cu activităţi de vaccinare în localităţile rurale. Dintre acestea în 1.022 de comune activităţile de vaccinare au fost încheiate, ceea ce înseamnă că s-a efectuat şi rapelul, persoanelor respective, care au fost vaccinate cu o schemă cu două doze. Au fost organizate peste 1.190 de echipe mobile şi vaccinate în total în cadrul acestui proiect peste 261.000 de persoane, la care sunt incluse şi persoanele vaccinate în rural prin cabinetele de medicină de familie, centre mobile şi echipele mobile de vaccinare”, a declarat Valeriu Gheorghiță într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Președintele CNCAV a menţionat, totodată, referitor la imunizarea prin cabinetele medicilor de familie, că în 2.606 cabinete de medicină de familie se înregistrează activităţi de vaccinare – 1.318 în rural, 1.288 în urban.

„Au fost vaccinate în total peste 258.000 de persoane, din care 55,12% în mediul rural, cele mai multe persoane vaccinate fiind în: Timiş, Argeş, Mureş, Bucureşti, Prahova, în toate aceste judeţe fiind peste 11 mii de persoane vaccinate în cabinetele de medicină de familie. De asemenea, la nivelul unităţilor sanitare sunt 144 de spitale publice în care au fost vaccinaţi peste 4.660 de pacienţi şi 24 de spitale private în care au fost vaccinaţi 811 pacienţi”, a arătat președintele CNCAV.

Gheorghiță a precizat că sunt 410 centre de vaccinare pentru care a fost redus programul de lucru, sunt 176 de centre de vaccinare care au activitate suspendată temporar şi suplimentar a fost sistată temporar activitatea în alte 362 de fluxuri din centrele care au rămas active.

Astfel, în prezent sunt 667 de centre active, cu 973 de fluxuri.

„Defalcat pe tip de vaccin, pentru vaccin de la compania BioNTech-Pfizer sunt 476 de centre de vaccinare cu 740 de fluxuri, pentru Moderna sunt 89 de centre cu 104 fluxuri, pentru AstraZeneca – 35 de centre cu 50 de fluxuri şi pentru Johnson & Johnson sunt 67 de centre cu 79 de fluxuri de vaccinare”, a completat Valeriu Gheorghiţă.

Articolul precedentCâte certificate digitale europene au fost emise până acum în România
Articolul următorCare este rata de acoperire vaccinală în Capitală. Anunțul președintelui CNCAV