EXCLUSIVMedic Spitalul “Grigore Alexandrescu”: Ridicarea restricțiilor a crescut numărul prezentărilor la UPU

0
418

Dr.Raluca Alexandru, purtător de cuvânt al Spitalului “Grigore Alexandrescu”, a declarat pentru Sănătatea TV și RoHealthReview, că a crescut numărul copiilor care vin la unitatea de primiri urgențe, astfel că din aproximativ 300 de prezentări pe zi, circa 30-35% sunt cu viroze, atât respiratorii, cât și digestive, predominând enterovirozele.

Dr.Raluca Alexandru a spus că sunt mulți copii ce se întorc de la mare cu simptomatologie specifică enterovirozelor.

Reprezentantul Spitalului “Grigore Alexandrescu” a afirmat că numărul prezentărilor la UPU a crescut de când „s-a terminat cu restricțiile, s-a dat drumul fără mască și nu se mai ține cont de distanțare”.

Ad in title

„Concurență între virusuri”

„Dacă COVID-ul a deținut supremația în primăvară, acum și între virusuri este o oarecare concurență și își fac treaba și celelalte virusuri, încercând să preia ele supremația. A căzut coronavirusul, dar în schimb cresc celelalte”, a afirmat medicul.

În acest context, purtătorul de cuvânt al Spitalului “Grigore Alexandrescu” a spus că trebuie să menținem în continuare igiena și distanțarea.

„Să nu mai lăsăm copilul să strănute și să tușească și după aceea să pună mâinile peste tot, le duce la gură, la nas, le pune pe mese, nu mai ținem seama să ne dezinfectăm, nu mai ținem seama de nimic, nici adulții și nici copiii. Ar trebui în continuare să avem o oarecare grijă de noi, să ne protejăm. Copiii să aibă tot timpul mâinile curate, pentru că ei pun mâinile peste tot”, a spus dr.Raluca Alexandru.

Schimbul viroze -COVID, până se creează  imunitate de turmă

Aceasta a precizat că perioada virozelor a izbucnit de o lună de zile, apărând „încet, încet”.

„Probabil că este acum un hop cu aceste viroze, după care va mai scădea și s-ar putea să vină din nou acest COVID-19. Fac cu schimbul, până când se creează o oarecare imunitate de turmă”, a adăugat medicul.

Întrebat dacă în prezent, mai există cazuri de copii cu COVID-19, dr.Raluca Alexandru a spus că sunt mai rare, de unul-două.

„Noi ținem trendul. Când este valul la adulți, crește și la noi proporțional. De câte ori au fost valurile mari, în toamnă, în iarnă, în primăvară, au fost și la noi mai multe cazuri. Acum că nu sunt, nu sunt nici la noi”, a precizat medicul de la Spitalul “Grigore Alexandrescu”

O perioadă a problemelor ortopedice

De asemenea, dr.Raluca Alexandru a spus că și traumatismele înregistrate la copiii aduși la spital sunt destul de multe.

„A fost o perioadă când veneau foarte mulți copii cu probleme ortopedice, pentru că se cătărau, nu mai aveau antrenament. Au fost pe etape, iar acum este perioada virozelor, dar sunt și traumatisme destul de multe”, a adăugat medicul.

Astfel, dr.Raluca Alexandru a mai spus că numărul cazurilor care se prezintă la unitatea de primiri-urgențe crește mai ales în week-end.

„Sunt foarte multe prezentări la primiri urgențe, avem peste 300 de cazuri pe zi, mai ales în week-end. Numărul cazurilor crește foarte mult în week-end când, probabil, nu mai există alte centre care să îi vadă, părinții se înghesuie să vină la UPU în week-end pentru că au mai mult timp, ele neconstând într-o urgență majoră, deci nu trebuie să vină la spital”, a adăugat dr.Raluca Alexandru.

Articolul precedentMinisterul Sănătății: Lista medicamentelor esențiale pentru pacienții din România, aprobată
Articolul următorGCS a anunțat 95 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Peste 240 de pacienți, internați