Solidaritatea Sanitară: Guvernul comunică CES forma de OUG pentru pensia de urmaș

0
38

Reprezentanții organizației sindicale Federația „Solidaritatea Sanitară” au anunțat că, recent, Guvernul a transmis către Consiliul Economic și Social, pentru avizare, proiectul de ordonanță de urgență care modifică și completează prevederile legii nr. 56/2020 pentru recunoaşterea meritelor personalului medical participant la acţiuni medicale împotriva COVID-19.

„Într-un final, Guvernul comunică CES forma de OUG pentru pensia de urmaș. Acordarea pensiei urmașilor lucrătorilor din sănătate căzuți la datorie stagnează de peste 1 an de zile, principalul argument al guvernului la diferitele întâlniri în care ‘Solidaritatea Sanitară’ a cerut rezolvarea acestei probleme ținând de lipsa unor reglementări/ norme de aplicare a legii. Recent, Guvernul a transmis către Consiliul Economic și Social, pentru avizare, proiectul de ordonanță de urgență care modifică și completează prevederile Legii nr.56/2020 pentru recunoaşterea meritelor personalului medical participant la acţiuni medicale împotriva COVID-19, astfel încât acest drept să devină aplicabil de facto. Sperăm ca în proxima ședință guvernul să adopte acest act normativ”, au transmis reprezentanții Federației „Solidaritatea Sanitară”.

Articolul precedentNoile servicii decontate de CNAS: Spirometria sau EKG-ul făcut de medicul de familie, repetate la specialist
Articolul următorGCS: 46 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 și un singur deces, în ultimele 24 de ore