EXCLUSIV Se redeschide Secția de Moașe din cadrul UMF „Carol Davila” București

0
1406
Sursă foto: viorel-jinga.ro

Prof. dr. Viorel Jinga, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, a declarat pentru Sănătatea TV și RoHealthReview, că anul acesta, UMF a redeschis secția de moașe, din cadrul Facultății de Moașe și Asistență Medicală, după doi ani în care a fost închisă.

Prof. dr. Viorel Jinga a precizat că au fost scoase la concurs 15 locuri pentru moașe, iar în cazul în care cererea va fi mai mare, numărul va fi suplimentat.

„Cererea poate să fie mare, dar candidații trebuie să aibă și rezultate la examen. Nu pică pe dosar, dau un examen, iar dacă nu iau peste nota 5 nu pot intra”, a precizat rectorul UMF.

Rectorul UMF a explicat că deși în ultimii doi ani, Facultatea de Moașe și Asistență Medicală a funcționat în continuu, nu au mai fost alocate locuri pentru secția moașe, pentru că nu a existat cerere.

„Sperăm să vină candidați. Moașele au primii doi ani de studiu cu asistentele medicale, deci Facultatea a funcționat în continuu. Secția de moașe, ca orice secție de facultate, trebuie să aibă un număr de studenți, pentru că altfel nu mai este rentabil. Banii care se alocă de către minister sunt limitați, față de salariile pe care le dai profesorilor, care predau la un număr de zece-cincisprezece studenți. Dacă vin doar cinci-șase studenți, nu este rentabil”, a explicat prof. dr. Viorel Jinga.

De asemenea, rectorul prof. dr. Viorel Jinga a precizat că admiterea este identică cu cea din anii trecuți, din punct de vedere al bibliografiei și al materiilor care se dau la examen.

Înscrierea la concursul de admitere din sesiunea iulie 2021, organizat de Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București (UMFCD), se va derula în perioada 06 – 16 iulie, iar examenul va avea loc pe 25 iulie.

Articolul precedentEMA: Nu recomandăm vaccinul COVID-19 Janssen la persoanele cu antecedente de sindrom de scurgere capilară
Articolul următorStella Kyriakides: UE, pregătită pentru eventualitatea injectării unei a treia doze de vaccin Pfizer