Când ar putea fi disponibil vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat de Sanofi și GSK

0
530

Vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat de grupul farmaceutic francez Sanofi, în colaborare cu grupul britanic GSK, ar trebui să fie disponibil în luna decembrie, a anunţat luni preşedintele companiei franceze, citat de AFP.

Întrebat de jurnalişti în legătură cu disponibilitatea acestui vaccin bazat pe proteine recombinate, o tehnologie utilizată deja de Sanofi pentru unul dintre vaccinurile sale antigripale, Olivier Bogillot a confirmat că noul ser va fi pregătit pentru a fi utilizat în luna decembrie.

Anterior, grupul francez anunţase că mizează pe o lansare a acestui vaccin în cel de-al patrulea trimestru al anului 2021, apoi a precizat că are în vedere o lansare a acestuia până la sfârşitul anului.

Noul vaccin, aflat de acum în studii clinice de fază 3, a înregistrat o întârziere de mai multe luni, generând controverse.

În paralel, Sanofi dezvoltă un alt vaccin anti-COVID-19, bazat pe tehnologia ARN mesager, alături de un partener american, start-up-ul Translate Bio. Cele două companii au demarat primele studii clinice, ale căror rezultate sunt aşteptate în al treilea trimestru al acestui an, potrivit Agerpres.

Două vaccinuri bazate pe tehnologia ARN mesager, produse de companiile Pfizer şi Moderna, sunt primele seruri care au fost distribuite la nivel mondial în campaniile de imunizare împotriva COVID-19.

Articolul precedentINS: Un medic la 294 de locuitori. 63.000 de unități sanitare au funcţionat în 2020
Articolul următorEurobarometru: 9 din 10 respondenţi consideră că schimbările climatice sunt o problemă gravă