Johnson & Johnson intenționează să testeze vaccinul său contra noului coronavirus pe până la 60.000 de persoane din întreaga lume la sfârșitul lunii septembrie în cea de-a treia fază a studiului clinic.

Dacă compania atinge obiectivul de înscriere, care a fost raportat pe o bază de date a guvernului SUA, acesta ar fi cel mai mare studiu care a fost cel mai mare care a analizat o posibilă imunizare pentru virus.

Companiile rivale, precum Moderna Inc și Pfizer Inc, recrutează doar aproximativ 30.000 fiecare pentru studiile lor în faza a treia, scrie Daily Mail.

Potrivit declarației unui purtător de cuvânt J&J pentru The Wall Street Journal, compania dorește „să înscrie un număr robust de participanți reprezentanți ai populațiilor afectate de COVID-19”.

Studiul va avea loc în 180 de locații din SUA și alte opt țări, inclusiv Brazilia, Chile, Filipine și Africa de Sud.

În SUA, locațiile vor fi în 28 de state precum California, Florida, Texas, statele cu cele mai multe cazuri și printre cele mai mari rate de transmisie.

Compania din New Jersey speră că studiul va determina, de asemenea, siguranța, eficacitatea și cantitatea adecvată de dozare, mai spune purtătorul de cuvânt.

Subiecții vor fi urmăriți cel puțin doi ani, dar rezultatele preliminare vor fi publicate mult mai devreme.

Vaccinurile J & J combină materialul genetic al noului virus cu genele adenovirusului – care determină răceala comună – pentru a induce un răspuns imun.

Este aceeași tehnologie pe care a folosit-o compania pentru a face un vaccin Ebola experimental pentru persoanele din Republica Democrată Congo la sfârșitul lui 2019.

Conform Organizației Mondiale a Sănătății, peste 100 de vaccinuri COVID-19 sunt în curs de dezvoltare în întreaga lume și cel puțin 23 sunt în studii umane.