Președintele SUA: Noul coronavirus nu ne mai controlează vieţile

0
63

Preşedintele american, Joe Biden, a avertizat duminică că „boala COVID -19 nu a fost încă învinsă” şi le-a cerut compatrioţilor se se vaccineze, aceasta fiind „cea mai patriotică acţiune”, mesaj adresat cu ocazia sărbătoririi Zilei Naţionale a SUA, relatează AFP.

Cu toate acestea, preşedintele SUA a dat asigurări că virusul „nu ne mai controlează vieţile”, în timp ce circulaţia rapidă a variantei Delta şi rata scăzută de vaccinare în unele regiuni îi îngrijorează pe experţi.

SUA sărbătoresc 4 iulie departe de obiectivul pe care şi l-a stabilit preşedintele Joe Biden, care îşi propusese ca 70% dintre adulţi să fi primit deja cel puţin o doză de vaccin anticoronavirus până la această dată. Apelurile la imunizare s-au înmulţit în rândul autorităţilor din cauza faptului că varianta Delta, detectată pentru prima dată în India, reprezintă în prezent 25% din noile cazuri de contagiere în SUA, după cum a dezvăluit joi directoarea Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC), Rochelle Walensky.

Ad in title
Articolul precedentCNCAV: Peste 5.700 de persoane vaccinate anti-COVID-19 cu prima doză, de la ultima raportare
Articolul următorVenezuela dă un ultimatum Covax cu privire la livrarea vaccinurilor anti-COVID-19