Coronavirus: În Franța varianta Delta reprezintă 20% din totalul noilor infectări

0
43

Ministrul Sănătăţii, Olivier Veran, a anunţat marţi pentru postul radiofonic France Info, că varianta Delta a noului coronavirus reprezintă, în acest moment, aproximativ 20% din totalul noilor infectări înregistrate în Franţa, potrivit Reuters.

Răspândirea acestei variante virale cunoaşte o evoluţie în creştere, întrucât prevalenţa ei pe teritoriul francez fusese estimată în urmă cu o săptămână la circa 9%-10% din totalul cazurilor de infectare cu noul coronavirus.

„Varianta Delta reprezintă acum aproximativ 20% din noile cazuri (…) şi continuă să crească în procentaj, dar nu şi în cifre absolute, întrucât numărul total al cazurilor noi este în scădere”, a precizat Olivier Veran.

Ad in title

Doar 509 de cazuri noi au fost înregistrate luni în Franţa, iar incidenţa medie a infectărilor zilnice raportată la şapte zile a scăzut la valoarea de 1,819, înregistrând cel mai scăzut nivel al său din ultimele 10 luni, în comparaţie cu vârful de 42,225 din data de 14 aprilie.

„Varianta Delta devine treptat dominantă, aşa cum se întâmplă în toate ţările din lume, întrucât este mai contagioasă”, a mai adăugat ministrul Olivier Veran.

Articolul precedentStudiu: Vaccinurile Pfizer și Moderna ar putea proteja ani de zile împotriva noului coronavirus
Articolul următorRecomandările UE pentru tulpinile de virus gripal ce ar trebui incluse în vaccinul anti-gripal, actualizate