World Vision România, campanie de promovare şi mobilizare pentru vaccinarea anti-COVID-19 în mediul rural

0
37

World Vision România va derula o campanie de promovare şi mobilizare a populaţiei pentru vaccinarea anti-COVID-19 în satele româneşti, potrivit unui comunicat  de presă al organizației.

World Vision România va colabora cu Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), cu alte instituţii şi autorităţi naţionale şi locale pentru ca beneficiarii fundaţiei şi comunităţile în care este prezentă să aibă acces la vaccinurile anti-COVID-19 în cel mai scurt timp, astfel încât imunizarea acestora să aducă protecţie şi siguranţă în aceste comunităţi. În plus, intensificarea tuturor eforturilor pentru vaccinarea populaţiei înseamnă şi redeschiderea în siguranţă a şcolilor din comunităţile vulnerabile, potrivit Agerpres.

Sprijinul acordat de World Vision România comunităţilor va consta în facilitatea accesului la informaţiile privind vaccinarea anti-COVID-19, care este sigură, gratuită şi voluntară. De asemenea, va colabora cu autorităţile locale şi centrale pentru a găsi cele mai potrivite variante prin care comunităţi specifice să aibă acces la centre de vaccinare, echipe mobile de vaccinare sau medicii de familie înscrişi în program.

Ad in title

Angajaţii şi voluntarii organizaţiei vor informa atât principalii influenţatori din comunitate (reprezentanţii primăriilor, medicii, profesorii, preoţii etc.), dar şi locuitorii din mediul rural cu privire la importanţa vaccinării.

Pentru a ajunge cu mesajele pro-vaccinare la un număr cât mai mare de locuitori din comunităţile vulnerabile, World Vision România a conceput o serie de materiale de comunicare pentru a clarifica şi demonta numeroasele mituri legate de vaccinarea anti-COVID-19. Acestea vor ajunge în plic la destinatari, pentru a-i ajuta să distingă între informaţiile false şi adevărate despre vaccinarea anti-COVID-19. Afişe şi informaţii privind vaccinarea anti-COVID-19 vor fi utilizate atât în zonele cu cel mai mare trafic, dar şi în comunicarea pe reţelele sociale.

Până în prezent, aceste mesaje au ajuns deja la peste 1.500 de familii din judeţele Cluj, Ialomiţa, Dolj şi Vâlcea, aproape 4.000 de persoane fiind expuse la mesaje. Afişele World Vision au fost văzute de aproape 80.000 de persoane din aceste judeţe.

Articolul precedentCOVID-19 India: Copii internați în spital cu simptome de respirație și scăderea tensiunii arteriale
Articolul următorCoronavirus: Bulgaria, prima zi fără niciun deces. Ucraina, bilanţ minim de decese