Personalul medical angajat pe perioadă determinată în timpul pandemiei, ar putea rămâne în sistem

0
426
Ministerul Sănătăţii a răspuns solicitărilor Federației SANITAS și a convocat, vineri, Comisia de Dialog Social pentru avizarea proiectului de Ordonanţă de urgenţă privind reglementarea statutului personalului contractual care în perioada stării de alertă a fost încadrat pe perioadă determinată, potrivit unui comunicat SANITAS.
Reprezentanții Sanitas consideră că această reglementare va contribui la reducerea deficienței grave de personal din sistem și totodată este un gest de normalitate care răsplătește eforturile și riscurile de infectare pe care și le-au asumat salariații care au intrat în sistemul sanitar într-o perioadă în care condițiile de muncă au fost cu adevărat grele și riscante.
Reglementarea situaţiei personalului medico-sanitar care a ales să se angajeze în sistemul sanitar public de stat (spitale, servicii de ambulanță și DSP-uri), în perioada pandemiei,  contribuind astfel la optimizarea serviciilor medicale oferite în special pacienţilor infectaţi cu SARS-COV-2, este o iniţiativă a Federaţiei SANITAS iar astăzi a primit aviz pozitiv. Reprezentanții Sanitas speră că proiectul va intra în ședința de Guvern de săptămâna viitoare pentru a putea produce efecte cât mai rapid, potrivit aceleiași surse.
Articolul precedentDonatori de celule hematopoietice:Proiect aprobare a taxelor de interconectare cu instituţii internaţionale
Articolul următorMinisterul Sănătății: Preţul pentru medicamentele esenţiale, media celor mai mici 3 preţuri din statele UE