Spitalul de pediatrie Grigore Alexandrescu, dotat cu aparatură de 152.000 de euro

0
454

Clinica de Ortopedie Pediatrică şi Secţia de ORL a Spitalului „Grigore Alexandrescu” vor primi aparatură medicală complexă în valoare de 152.000 de euro, potrivit unui comunicat al organizaţiei Salvaţi Copiii România.

Medicii de la Clinica de Ortopedie Pediatrică vor avea la dispoziţie, pentru un diagnostic clar şi rapid, o instalaţie de radiologie mobilă C-arm de ultimă generaţie. Aparatul mobil este indispensabil în chirurgia ortopedică, în intervenţii chirurgicale pentru malformaţii congenitale ale aparatului locomotor, pentru tumori osoase benigne şi maligne, traumatisme, infecţii, distrofii osoase etc. Acesta poate fi utilizat în majoritatea intervenţiilor ortopedice, de la tratamentul minim invaziv în urgenţă al fracturilor până la intervenţii complicate, precum cele din scolioză, potrivit comunicatului Salvaţi Copiii România.

De asemenea, Organizaţia Salvaţi Copiii va pune la dispoziţia medicilor de la secţia ORL instrumentar de specialitate de chirurgie. Aceste dotări au fost posibile datorită donațiilor făcute de persoane fizice, dar şi a sponsorilor.

Peste 4.000 de copii ajung anual la Secţia de Ortopedie de la „Grigore Alexandrescu”, iar dintre aceştia aproximativ 80% necesită cel puţin o intervenţie chirurgicală, se arată în comunicat.

Totodată, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” este unul dintre cele două spitale din Bucureşti care asigură linie de gardă continuă în specialitatea ORL pediatrie, având peste 30.000 de consultaţii pe an şi circa 100 zilnic.

Dotările celor două secţii completează lista de lucrări de intervenţii şi echipamente medicale pe care Salvaţi Copiii le-a demarat de la începutul anului pentru a consolida capacitatea Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” de a trata copiii cu patologii diverse, care ajung aici din întreaga ţară, potrivit aceluiași comunicat.

Salvaţi Copiii România a reuşit, în martie, în şapte zile, să strângă fonduri de peste 153.000 de euro pentru a achiziţiona două ambulanţe cu care copiii să poată ajunge la tratament şi intervenţii medicale la Spitalul „Grigore Alexandrescu”.

În aprilie au fost demarate lucrările de reparaţii şi reabilitare ale sistemului permanent de energie, pentru ca intervenţiile din sălile de operaţii şi secţiile de Terapie Intensivă ale spitalului să nu depindă exclusiv de starea sistemului naţional de energie. Costul total al reparaţiilor este de 57.632 de euro.

În mai a fost iniţiată repararea echipamentelor speciale care furnizează gaze medicale pentru alimentarea permanentă a secţiilor Chirurgie Cardiovasculară, Neurochirurgie, Cardiologie, Neurologie, Toxicologie, Pediatrie (5.300 de euro).

În cinci ani de colaborare, Salvaţi Copiii a ajuns în secţiile de Terapie Intensivă Nou-născuţi, ORL şi ATI ale Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” cu echipamente performante în valoare de 172.306 de euro.

Articolul precedentNelu Tătaru, despre încercările de vaccinare antigripală și testarea pentru COVID-19, în farmacii
Articolul următorGCS a anunțat 103 cazuri de noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2