Ramona Brad: Fumătorii, risc mult mai mare de a dezvolta complicații severe ale COVID-19 față de nefumători

0
230

Ramona Brad, președinte Inițiativa „2035 fara tutun”, a declarat că pandemia de COVID-19 a oferit oportunitatea ca oamenii să fie mai conștienți de impactul problemelor de sănătate pe o stare deja precară a plămânului și să înțeleagă că trebuie să facă ceva legat de factorul de risc al consumului de tutun.

„Din păcate, în România, oportunitatea a fost pierdută pentru că nu am avut o campanie de conștientizare care să se adreseze unui astfel de factor de risc, iar apoi, pe măsură ce a trecut timpul, au venit rezultatele, inclusiv de la Organizația Mondială a Sănătății care au arătat că fumătorii au un risc mult mai mare de a dezvolta complicații severe ale COVID-19 față de nefumători. Nu ne-a surprins această constatare din studiile făcute pe pacienții COVID, pentru că evident, un plămân cu o sănătate precară, nu are cum să facă față și să reziste unui astfel de asalt al bolii”, a declarat Ramona Brad, în cadrul sesiunii hibrid a celei de-a X-a Conferințe Managementul Bolilor Pulmonare.

Cea de-a X-a Conferință Managementul Bolilor Pulmonare este transmisă pe platforma Sanatatea.ONLINE , producţia online şi managementul evenimentului fiind realizate de Sănătatea Press Group.

Articolul precedentZiua Mondială a mediului înconjurător, marcată în fiecare an pe 5 iunie
Articolul următorSecretar de stat: În Europa, riscul major de mediu pentru sănătate îl reprezintă poluarea aerului