Spitalul „Sfânta Maria” a reprimit acreditarea pentru transplantul pulmonar

0
1155

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Monica Althamer, a anunțat că Spitalul „Sfânta Maria” a reprimit joi acreditarea pentru transplantul pulmonar.

„Spitalul „Sfânta Maria” a reprimit acreditarea începând cu ziua de ieri. În continuare şi Spitalul „Sfânta Maria” şi ANT vor colabora cu colegii din restul Europei care îşi oferă ajutorul şi vorbim aici de doctorul Igor Tudorache, de agenţia italiană, de cele zece centre italiene”, a afirmat vineri secretarul de stat, într-o conferinţă de presă.

Althamer a explicat că unitatea medicală a redepus dosarul de acreditare, apoi au fost făcute „inspecţiile necesare în baza legislaţiei în vigoare”.

„A redepus dosarul de acreditare, pentru că asta aşteptam cu toţii. Sunt nişte paşi în acreditare, paşi pe care îi face Agenţia Naţională de Transplant împreună cu Direcţia de Sănătate Publică. Primul pas necesar era depunerea dosarului. A fost depus dosarul, s-au făcut inspecţiile necesare în baza legislaţiei în vigoare şi ieri a reprimit acreditare pentru transplant pulmonar”, a spus reprezentatul MS, potrivit Agerpres.

Articolul precedentPremierul Florin Cîțu cere autorităților locale să susțină campania de vaccinare în mediul rural
Articolul următorDr. Radu Zamfir anunță pregătirea unui sistem naţional de prelevare multiorgan