Agenţia Naţionale de Transplant, despre numărul intervențiilor din acest an, din România

0
125

Un număr de două transplanturi de cord, 64 renale şi 21 de transplanturi hepatice au fost realizate până în prezent în acest an, informează un comunicat de presă al Agenţiei Naţionale de Transplant.

„În 2021, până acum, au fost 19 donatori reali şi s-au realizat în România: două transplanturi de cord, 64 transplanturi renale (din care 15 cu donator în viaţă) şi 21 transplanturi hepatice (din care 5 cu donator în viaţă), afirmă sursa citată.

Potrivit ANT, „totalitatea restricţiilor impuse” de pandemie şi-a pus „amprenta” şi asupra activităţii de transplant începând cu aprilie 2020.

Ad in title

„Din păcate, totalitatea restricţiilor impuse de pandemie şi-a pus amprenta şi asupra activităţii de transplant începând cu aprilie 2020. Ca o comparaţie, dacă în primele 3 luni ale anului 2020 au fost înregistraţi 29 de donatori reali, în aceeaşi perioadă a anului 2021 au fost doar 13. Este de remarcat efortul deosebit al spitalelor şi personalului medical implicat în activitatea de donare şi transplant, cu o activitate mai semnificativă în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti, SCJU Oradea, Spitalul Clinic de Urgenţă „N. Oblu” Iaşi, SJU Baia Mare, SCJU Cluj Napoca, SCJU Tg. Mureş, SJU Arad”, susţine aceeaşi sursă.

Articolul precedentPortugalia, scoasă de pe lista ”lista verde”, de către Marea Britanie
Articolul următorAlertă de incendiu la un spital în Argeş. Ministerul Sănătății: Pacienţii au revenit în saloane