Portugalia, scoasă de pe lista ”lista verde”, de către Marea Britanie

0
46

Marea Britanie a eliminat Portugalia de pe ”lista verde” ce cuprinde ţările pentru care persoanele venite din acestea nu sunt obligate să intre în carantină, decizie luată din cauza creşterii numărului cazurilor de COVID-19 în Portugalia şi a riscului reprezentat de o mutaţie a variantei indiene a coronavirusului, a declarat ministrul britanic al transporturilor, Grant Shapps, relatează Reuters.

”De la ultima analiză, rata de pozitivare (n.r. a testelor pentru COVID-19) aproape s-a dublat în Portugalia. Şi (…) există acolo un fel de mutaţie din Nepal a aşa-numitei variante indiene care a fost detectată şi pur şi simplu nu ştim potenţialul ei de a fi o mutaţie care să învingă vaccinurile”, a explicat oficialul britanic.

Anunţul a fost primit cu dezamăgire de companiile aeriene, dar şi de guvernul portughez, al cărui Minister de Externe a susţinut că nu înţelege ”logica” din spatele deciziei guvernului de la Londra.

Ad in title

Pe de altă parte, Marea Britanie, care se confruntă ea însăşi cu răspândirea variantei indiene a coronavirusului, a introdus joi pe ”lista roşie” a ţărilor cu risc epidemiologic ridicat încă şapte ţări, printre care se numără şi Egipt.

Articolul precedentLivrările de vaccinuri,aproape blocate în Africa. Continentul,afectat de o nouă creştere a cazurilor de COVID
Articolul următorAgenţia Naţionale de Transplant, despre numărul intervențiilor din acest an, din România