Valeriu Gheorghiță: Scăderea anticorpilor nu înseamnă scăderea protecției

0
57

Evoluția naturală a anticorpilor este de scădere progresivă în timp, dar acest lucru nu înseamnă scăderea protecției, a precizat președintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), Valeriu Gheorghiță.

„Atunci când organismul reîntâlnește acel organism, dezvoltă rapid anticorpi și în felul acesta suntem protejați. Practic scăderea anticorpilor nu înseamnă scăderea protecției. În momentul de față avem date undeva la 8 luni, date care arată menținerea eficienței vaccinurilor la peste 90% față de formele severe, față de complicații, de riscul de transmitere, de riscul de internare”, a spus Valeriu Gheorghiță.

„Nu putem spune de aici înainte cât va dura. S-ar putea să dureze un an,  mai mult de un an. Se monitorizează, se colectează aceste date  și cu siguranță în următoarea perioadă vom avea mai multe informații”, a declarat Valeriu Gheorghiță, la postul public de televiziune.

Ad in title

Președintele CNCAV a vorbit și despre autorizarea de către Agenția Europeană a Medicamentului a vaccinul de la Pfizer pentru grupa de vârsta 12-15 ani.

„Este o prioritate accesul persoanelor vulnerabile la vaccinare, chiar și în cazul acestei grupe de vârstă ne dorim să avem această prioritizare, a copiilor care sunt cunoscuți cu boli cronice Prin vaccinare putem să reducem riscul de complicații prin COVID și riscul de îmbolnăvire”, a precizat Valeriu Gheorghiță.

Articolul precedentCâți elevi de 16-18 ani s-au vaccinat anti-COVID-19 până acum. Anunțul ministrului Educației
Articolul următorMinistrul Sănătății, despre vaccinarea anti-COVID-19 în mediul rural