Câți elevi de 16-18 ani s-au vaccinat anti-COVID-19 până acum. Anunțul ministrului Educației

0
41

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că peste 55.000 de elevi de 16, 17 şi 18 ani s-au vaccinat până acum împotriva COVID-19.

Ministrul a precizat că cei mai mulţi sunt elevi din clasele a XII-a, care vor să nu pericliteze prezenţa la examenul de bacalaureat.

„În urmă cu câteva zile aveam peste 55.000 elevi cu vârsta de 16, 17, 18 ani vaccinaţi. Aveam 13.000 elevi cu vârsta de 16 ani, 17.000 elevi cu vârsta de 17 ani şi 25.000 elevi cu vârsta de 18 ani. Deci foarte mulţi elevi de clasa a XII-a care doresc să nu aibă emoţii din perspectiva sanitară la examenul de bacalaureat au preferat să se vaccineze, pentru a fi siguri că nu vor întâmpina dificultăţi la unul dintre cele mai importante examene din viaţa lor”, a declarat Sorin Cîmpeanu, vineri seară, la un post de televiziune.

Ad in title

Ministrul Educaţiei a adăugat că se are în vedere organizarea unor caravane de vaccinare, în special în mediul rural, unde rata de imunizare în rândul cadrelor didactice ar putea fi mai mică decât în mediul urban.

„Este foarte probabil să vedem o rată de vaccinare mai scăzută în mediul rural. Acolo este nevoie de acţiuni de genul caravanei vaccinării. În universităţi, după modelul universităţilor de medicină şi farmacie care au organizat maraton al vaccinării, sunt convins că cele mai multe universităţi din ţară au în vedere organizarea unor centre de vaccinare înainte de începerea cursurilor universitare”, a spus el.

Potrivit lui Cîmpeanu, peste 2,7 milioane elevi din cei 2,934 milioane participă fizic la cursuri.

Articolul precedentPuncte de vaccinare anti-COVID -19 cu Johnson & Johnson, în România. Anunțul CNCAV
Articolul următorValeriu Gheorghiță: Scăderea anticorpilor nu înseamnă scăderea protecției