Coronavirus: Campania de vaccinare, deschisă pentru toţi adulţii din Franţa, din 31 mai

0
64

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 va fi deschisă pentru toţi adulţii din Franţa începând de luni, 31 mai, cu două săptămâni înainte de data programată iniţial, a declarat, joi, premierul Jean Castex, potrivit AFP.

Profesiile prioritare, din public sau din privat, incluzând profesorii, poliţiştii, jandarmii, casierii sau şoferii de autobuz, vor fi eligibile pentru vaccinare începând din 24 mai, a anunţat, de asemenea, şeful guvernului.

„Vaccinaţi din ce în ce mai mult, mai mult: după ce am trecut cu succes pragul de 20 de milioane de persoane care au primit cel puţin o doză de vaccin sâmbăta trecută, avem deja un milion şi jumătate de persoane în plus, aşa că guvernul a decis – la cererea preşedintelui Republicii – să accelerăm în continuare”, a explicat Jean Castex.

Ad in title

Această „accelerare puternică” este „posibilă deoarece vom primi o mulţime de doze până la sfârşitul lunii iunie, deci trebuie să avem cea mai ridicată rată posibilă de vaccinare, iar acest lucru este posibil, datorită mobilizării susţinute din centrele de vaccinare”, a subliniat Jean Castex.

Franţa trebuia să primească 16 milioane de doze de vaccin în mai, apoi 32 de milioane în iunie. Obiectivul guvernului este de a ajunge la 30 de milioane de persoane vaccinate cu prima doză până pe 15 iunie.

Înainte de acest anunţ, 15 iunie fusese data aleasă pentru a deschide vaccinarea pentru toţi cei cu vârste cuprinse între 18 şi 49 de ani.

Din 10 mai, toţi francezii de peste 50 de ani se pot vaccina anti-COVID.

Articolul precedentVaccinul împotriva HPV, distribuit către Direcțiile de Sănătate Publică. Anunțul Ministerului Sănătății
Articolul următorVaccinul anti-COVID-19 AstraZeneca, eficacitate de 85%-90% în Marea Britanie