Toți elevii ar putea merge la școală, de miercuri, în București

0
156

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat că „vede posibil” ca de miercuri să se meargă la şcoală în Bucureşti fără diferenţiere în funcţie de clasă, dacă aceasta va fi decizia Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă.

„Ordinul comun de modificare se poate publica cel mai devreme în această seară în Monitorul Oficial. Nu ar fi raţional să se organizeze o şedinţă CMBSU luni noaptea pentru a anunţa schimbări de marţi dimineaţă. Se va face, probabil, şedinţă la nivelul Municipiului Bucureşti în cursul zilei de mâine, după ce vom avea şi rata de infectare de mâine şi vom avea o confirmare a trendului descendent. Practic, în acest context, văd posibil ca de miercuri să se meargă la şcoală în Bucureşti, fără diferenţiere în funcţie de clasă, dacă aceasta va fi decizia Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă. Modificarea Ordinului comun de ministru Educaţie-Sănătate creează cadrul pentru ca CJSU/CMBSU sa poată decide în acord cu ISJ/ISMB şi DSP”, a transmis, luni, ministrul.

Potrivit acestuia, elevii care prezintă orice simptome specifice COVID-19, vulnerabilităţi medicale sau alte motive întemeiate trebuie să aibă asigurat accesul online la procesul de învăţământ.

Articolul precedentSănătatea – capital economic și siguranță națională. Cum să vindecăm sistemul sanitar românesc
Articolul următorSanofi: Rezultate pozitive ale unui studiu clinic de fază 2 pentru un vaccin-candidat împotriva COVID-19