Ședință de Guvern, vineri seară, pentru aprobarea noilor măsuri de relaxare, începând cu 15 mai

0
147

Noile măsuri de relaxare, care ar urma să fie introduse din data de 15 mai, printre acestea figurând şi eliminarea portului măştii în spaţiile deschise, cu câteva excepţii: pieţe, târguri, staţii de autobuz, vor fi aprobate în ședința de Guvern, de vineri seară.

De asemenea, se va renunţa şi la restricţiile de circulaţie pe timp de noapte.

„Astăzi, după ce mă întorc de la Suceava, o să avem o şedinţă de Guvern prin care trebuie adoptate câteva măsuri care să intre în vigoare de mâine, cele anunţate. Este vorba de a elimina restricţiile pe timp de noapte, restricţiile pentru magazine, portul măştii în spaţiile deschise şi aşa mai departe. Pe rând le vom lua pe toate şi le vom explica în hotărâre de guvern, dar, deocamdată, astăzi decidem pentru 15, pentru ziua de mâine. După aceea, urmează cealaltă bornă importantă, de 1 iunie, şi care se va întâmpla dacă avem, ca şi până acum, o rată de vaccinare foarte bună, mai bună decât ne aşteptăm. Pentru că noi am luat această decizie de a lua unele măsuri mai repede de 1 iunie, pentru că am avut succes şi în ceea ce priveşte şi rata de vaccinare şi rata de pozitivare (…), pentru a arăta românilor că merită să te vaccinezi”, a declarat Florin Cîţu, vineri, aflat într-o vizită de lucru în judeţul Suceava.

Înaintea şedinţei Guvernului urmează să aibă loc şi o adunare a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă pe acelaşi subiect.

Articolul precedentValeriu Gheorghiță, despre obiectivul de vaccinare anti-COVID a șapte milioane de persoane până la 1 august
Articolul următorLegea privind completarea categoriilor de produse ce reprezintă stocuri de urgenţă medicală, promulgată