Investiție de 3 milioane de euro într-un centru modular permanent cu 22 de paturi ATI, la Timișoara

0
262
Spitalului Clinic Județean de Urgență ”Pius Brînzeu” Timișoara intenţionează să construiască un centru modular permanent cu 22 de paturi ATI, în vecinătatea clădirii actuale, consilierii locali votând în acest sens, acordarea gratuită a terenului necesar de 4.500 mp.
Noul centru modular presupune o investiţie de 3.000.000 de euro, din fonduri nerambursabile.
Terenul municipalităţii, care valorează 3.800.000 de lei, este dat în administrarea spitalului cu titlu gratuit, pentru cinci ani.
„Pe terenul care se află în vecinătatea Casei Austria, Spitalul Judeţean Timişoara doreşte să construiască din fonduri nerambursabile un spital modular ATI cu 22 de paturi, a cărui valoare se ridică la 3.000.000 de euro. În această perioadă, în care întreaga comunitate timişoreană este greu încercată de criza sanitară cauzată de COVID, primăria a făcut tot ce i-a stat în puteri pentru a veni în sprijinul autorităţilor sanitare. De la proiectul Oxigen, la acest teren, vom pune umărul pentru ca timişorenii şi timişenii să beneficieze de cele mai bune tratamente posibile, până când vom învinge această pandemie”, a declarat primarul Dominic Fritz, potrivit Agerpres.
Proiectul a fost aprobat cu unanimitate de voturi.
Potrivit managerului Spitalului Judeţean Timişoara, Raul Pătraşcu, se aşteaptă decizia finală în privinţa finanţării, de la Ministerul Fondurilor Europene.
Articolul precedentOrdinul pentru modificarea Normelor tehnice a programelor de sănătate pentru 2017 și 2018, publicate în MO
Articolul următor12 Mai, Ziua Internațională a Asistenților Medicali