CMR: Medicii rezidenți trebuie să aibă asigurare de răspundere civilă la momentul înscrierii în Colegiu

0
223

Reprezentanții Colegiului Medicilor din România (CMR) precizează că potrivit criteriilor necesare înscrierii în CMR, medicii rezidenți trebuie să aibă asigurare de răspundere civilă la momentul înscrierii.

„Conform criteriilor necesare înscrierii în CMR, medicii rezidenți trebuie să aibă asigurare de răspundere civilă la momentul înscrierii. Având în vedere obligativitatea legală de înscriere în CMR începând cu anul I de rezidențiat, deducem faptul că asigurarea de răspundere civilă este necesară medicilor rezidenți începând cu intrarea în programul de rezidențiat”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Colegiului.

Reprezentanții CMR răspund astfel întrebării dacă „este necesar pentru medicii rezidenți să încheie o asigurare de răspundere civilă?”, făcând trimitere la mai multe articole legislative.

Ad in title

„Este necesar pentru medicii rezidenți să încheie o asigurare de răspundere civilă?
Articole legislative importante cu privire la acest subiect:
Conform Legii 95/2006, art. 473, identificăm obligativitatea încheierii asigurării de răspundere civilă pentru toți medicii: „Pe durata exercitării profesiei în regim salarial sau/și independent medicul este obligat să încheie o asigurare de răspundere civilă pentru greșeli în activitatea profesională.”;
Conform OG 18/2009, art. 24, identificăm obligativitatea încheierii asigurării de răspundere civilă pentru medici rezidenți: „În vederea desfășurării activităților medicale specifice, medicii cu competențe limitate, precum și medicii rezidenți care efectuează gărzi potrivit art. 22^1 încheie asigurare de răspundere civilă profesională, potrivit legii.”; Conform criteriilor necesare înscrierii în CMR, medicii rezidenți trebuie să aibă asigurare de răspundere civilă la momentul înscrierii. Având în vedere obligativitatea legală de înscriere în CMR începând cu anul I de rezidențiat, deducem faptul că asigurarea de răspundere civilă este necesară medicilor rezidenți începând cu intrarea în programul de rezidențiat; Conform Legii 95/2006, art. 414, identificăm următoarea responsabilitate a CMR: „l) promovează interesele membrilor săi în cadrul asigurărilor de răspundere civilă profesională;”, au precizat reprezentanții CMR.

Articolul precedentGCS a anunțat alte peste 1.300 de cazuri noi de infectare. 1.277 de persoane, internate la ATI
Articolul următorPrefectul Alin Stoica, despre relaxarea restricțiilor în Capitală