Grecia, inclusă pe lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat. CNSU a actualizat lista statelor galbene

0
141

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a adoptat în ședința de joi, Hotărârea numărul 23 prin care a fost actualizată lista statelor și zonelor considerate cu risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea, se arată într-un comunicat al Grupului de Comunicare Strategică (GCS).

Între ţările incluse pe lista galbenă se numără şi Grecia.

De la măsura de carantinare pentru persoanele care sosesc din aceste state sunt prevăzute mai multe excepții. Astfel, nu va fi instituită carantina pentru persoanele care sosesc în România din aceste zone dacă au efectuat vaccinul împotriva virusului SARS-CoV-2, inclusiv cea de a 2-a doze și au trecut cel puțin 10 zile de la data acesteia până la data intrării în România.

Ad in title

De asemenea, nu va fi instituită carantina pentru persoanele care au fost confirmate pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 90 de zile anterioare intrării în țară, fapt dovedit prin documente medicale, de exemplu test RT-PCR pozitiv la data diagnosticului, bilet de externare din spital sau test care să dovedească prezența de anticorpi de tip IgG efectuat cu maxim 14 zile anterior intrării în țară, și au trecut cel puțin 14 zile de la data confirmării până la data intrarării în țară.

Potrivit aceleiaşi surse, rămân pe teritoriul național pentru o perioadă mai mică de 3 zile (72 de ore) și prezintă un test negativ pentru SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea intrării pe teritoriul național.

Lista țărilor/zonelor cu risc epidemiologic ridicat, conform Hotărârii nr. 23 din 22.04.2021 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență:

Uruguay
Bermuda
Curaçao
Cipru
Turcia
Bahrain
Suedia
Puerto Rico
Andorra
San Marino
Franța
Croatia
Argentina
Polonia
Ungaria
Serbia
Macedonia de Nord
Aruba
Estonia
Olanda
Slovenia
Seychelles
Bosnia si Herțegovina
Chile
Lituania
Iordania
Muntenegru
Bulgaria
Capul Verde
Kuweit
Cehia
Qatar
Liban
Brazilia
Ucraina
Kosovo
Belgia
Paraguay
Luxemburg
Columbia
Armenia
Austria
Letonia
Grecia
Mongolia
Iran
Liechtenstein
Peru
Italia
Oman
Maldive
Germania
Canada
Elveția
Insulele Bonaire, Saint Eustatius si Saba
Georgia
Azerbaidjan
Statele Unite ale Americii
Costa Rica
Africa de Sud

Articolul precedentPremierul Cîţu, despre revenirea la normalitate la 1 iunie
Articolul următorPremierul Cîţu, despre renunţarea la mască la 1 iunie