Premierul Cîţu, despre revenirea la normalitate la 1 iunie

0
74

Premierul Florin Cîțu a precizat că la 1 iunie nu revenim cu totul la normalitate, dar înseamnă un pas important, și vom putea să facem acest lucru dacă vom avem aproape 35% din populația care trebuie să fie imunizată, vaccinată.

Declarațiile au fost făcute după participarea la reuniunea Comitetului interministerial pentru revenirea României la normalitate începând cu 1 iunie 2021, în contextul pandemiei de COVID-19.

„Fiecare minister va veni în Comitet cu propuneri pe care le discută mai întâi cu sectoarele pe care le are în subordine. Sunt toate ministerele, pentru că toate au avut tot felul de măsuri anul acesta care au afectat activitatea sectoarelor pe care monitorizează/administrează. Ministerul Sănătății, Ministerul Afacerilor Interne sunt acolo pentru că toate aceste măsuri vor trebui discutate și filtrate, dar a fost o întâlnire pe care o aștept de un an de zile, care ne dă speranță. Astăzi începem să ne gândim la revenirea la normalitate. Este în regulament să se întâlnească săptămânal, dar pot avea ședințe extraordinare oricând, și încurajez să se întâlnească oricând, ca să putem avea pe masă soluții pe care să le prezentăm public, pentru ca apoi să ne putem pregăti pentru revenirea la normalitate, prima fază fiind de la 1 iunie. Depinde doar de noi, o campanie de vaccinare de succes aduce și normalitatea în România”, a declarat premierul.

Ad in title
Articolul precedentGermania prevede un acces la vaccinurile anti-COVID19 pentru toţi adulţii începând din iunie
Articolul următorGrecia, inclusă pe lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat. CNSU a actualizat lista statelor galbene