Iohannis: Încă traversăm o perioadă dificilă din punct de vedere epidemiologic

0
45

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri seară, că prioritatea zero este lupta cu pandemia și salvarea a cât mai multe vieți, întrucât încă traversăm o perioadă dificilă din punct de vedere epidemiologic.

„Prioritatea zero e acum lupta cu pandemia și salvarea a cât mai multe vieți. Acesta trebuie să rămână cel mai important obiectiv, mai ales că încă traversăm o perioadă dificilă din punct de vedere epidemiologic. E o provocare complexă pentru toată lumea, nu doar pentru medicii din prima linie, ci și pentru restul societății, care continuă să respecte măsurile de prevenție. Sunt sute de mii de oameni afectați economic, zeci de mii de firme cu probleme, sistemul de educație trebuie să se adapteze permanent. În tot acest tablou, Ministerul Sănătății are un rol fudamental”, a declarat președintele Klaus Iohannis, după ceremonia de învestitură a noului ministru al Sănătății.

„Aștept de la doamna ministru al Sănătății multă responsabilitate și implicare. E foarte important ca ministrul să acționeze eficient și să comunice constant, să le explice românilor care e situația la zi, care sunt pașii de urmat și planul de măsuri. De peste un an facem cu toții eforturi foarte mari pentru a diminua efectele negative ale unei criza sanitare fără precedent. Greșelile sunt inerente când se acționează permanent sub presiune. Dar, ca să reușim, e esențial ca tot acest efort colectiv să se bazeze pe o colaborare onestă și loială, mai ales la nivelul structurilor de decizie. Munca în echipă rămâne condiția esențială ca demersurile să ducă la rezultate pozitive.”, a mai spus președintele.

Ad in title
Articolul precedentProf. dr. Poiană, despre unul dintre cele mai ample evenimente științifice din medicina românească
Articolul următorAcad. Ioan Aurel Pop: Politicienii nu au capacitatea de a asigura sănătatea fizică și mentală a populației