UPDATE Pacienți relocați în urma incendiului de la Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean Slatina

0
43

24 dintre cei 36 de pacienți evacuați în urma incendiului de la izolatorul Secției de Psihiatrie a Spitalului Județean Slatina au fost relocați, informează Ministerul Sănătății.

”În urma incendiul care s-a manifestat la izolatorul Secției de Psihiatrie a Spitalului Județean Slatina, au fost evacuați 36 de pacienți, iar situația lor se prezintă astfel:

  • opt pacienți au fost evaluați medical și transportați la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Slatina, intoxicați cu fum;
  • 24 de pacienți au fost relocați după cum urmează: opt pacienți la fosta Secție de Psihiatrie a Spitalului Județean din Slatina și 16 pacienți la Spitalul de Psihiatrie Cronici Schitu Greci;
  • patru pacienți au fost externați”, informează Ministerul Sănătății.

În urma incendiului produs la Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean Slatina, autoritățile au deschis o linie telefonică unde pot suna rudele și aparținătorii pacienților, pentru a se interesa de starea acestora și locul unde au fost relocați.

Ad in title

Numărul de telefon al liniei speciale este 0722359050.

În secția de Psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență Slatina, cu 75 de paturi, relocată în 2020 dintr-o o altă clădire veche, se aflau, miercuri, 37 de pacienți, respectiv 29 pacienți acuți și opt cronici, iar un pacient a fost externat înainte de izbucnirea incendiului, potrivit primelor informații venite din partea managerului SJU Slatina și a Centrului Operativ pentru Situații de Urgență.

Toți cei 36 pacienții au fost evacuați în siguranță, iar personalul medical nu a fost afectat, se arată într-un comunicat de presă.

Articolul precedentLinie telefonică pentru aparținătorii pacienților de la secția de Psihiatrie a Spitalului Județean Slatina
Articolul următorCîţu: Guvernul nu intervine în desfăşurarea sărbătorilor, nu avem în vedere măsuri suplimentare