UPDATE Nicuşor Dan a sesizat Parchetul în legătură cu incidentul de la unitatea mobilă ATI de la Victor Babeş

0
665

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 în legătură cu incidentul de la unitatea mobilă de la Spitalul Victor Babeş,  afirmând că „vinovații trebuie identificați și pedepsiți”.

Primarul a mai spus că a solicitat colaborarea deplină a personalului Spitalui „Victor Babeş” în cadrul cercetărilor care vor avea loc.

” În această seară, din nefericire, au decedat în condiții neclare trei pacienți de la Spitalul Victor Babeș din Capitală. E o tragedie, un moment dramatic în care vieți omenești au fost pierdute. Prezint condoleanțe familiilor care i-au pierdut pe cei dragi astăzi. Am sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 3 în legătură cu această situație, fiindcă vinovații trebuie identificați și pedepsiți. Am solicitat colaborarea deplină a personalului acestui spital în cadrul cercetărilor care vor avea loc”, a transmis primarul Nicuşor Dan.

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a transmis, referitor la situația petrecută la Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă, amplasată în curtea Spitalului „Victor Babeș” din Capitală, că personalul medical a semnalat intrarea în avarie, concomitent, a tuturor ventilatoarelor regăsite în container și a comunicat echipei tehnice a spitalului că acestea prezintă o alarmă de suprapresiune respectiv, presiune crescută de peste 6 Bari, limita maximă admisă pentru funcționarea corectă și în siguranță a acestor tipuri de echipamente medicale.

„În urma verificării presiunii oxigenului din Unitatea Mobilă, ventilatoarele au rămas în avarie. Reprezentantul firmei distribuitoare a ventilatoarelor, sosit la fața locului a refuzat intrarea în unitate, deși i-a fost oferit de către personalul medical, echipament complet de protecție împotriva COVID-19. Acesta, în final a părăsit incinta spitalului, refuzând să intre în TIR. La acest moment este în derulare o verificare pentru stabilirea motivelor care au dus la creșterea presiunii oxigenului peste valoarea maximă admisă, în cadrul Unității Mobile. Verificarea ventilatoarelor, în urma avariei a demonstrat ca acestea au înregistrat o creșterea a presiunii de peste 6 Bari, ceea ce a dus la oprirea lor din funcțiune. Instalarea și operaționalizarea Unității se realizează sub coordonarea DSU și a spitalului iar reglarea continuă a parametrilor de lucru, a instalației de oxigen care deservește UTIM-ul, monitorizarea acesteia și operarea unității este realizată de echipa tehnică a spitalului”, a precizat DSU.

 

Articolul precedentUPDATE Incident „Victor Babeș”,reacţia DSU:Personalul medical a semnalat intrarea în avarie a ventilatoarelor
Articolul următorCercetări declanşate de Poliţie referitoare la decesul pacienţilor de la unitatea mobilă ATI Victor Babeş