SUA: Pfizer cere autorizarea vaccinului său anti-COVID la adolescenţii cu vârste cuprinse între 12 şi 15

0
333

Alianţa Pfizer/ BioNTech a depus, vineri, în Statele Unite o cerere de extindere a autorizării de urgenţă a vaccinului împotriva COVID-19 la adolescenţii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani, scrie AFP.

Pfizer / BioNTech intenționează să facă această cerere și „altor autorități de reglementare din întreaga lume în zilele următoare”, au declarat cele două companii într-un comunicat.

Solicitarea de extindere, depusă la Agenţia Americană a Medicamentului (FDA), este bazată pe datele testelor clinice din faza a treia la această categorie de vârstă, „care au demonstrat o eficienţă de 100%” în prevenirea maladiei, au subliniat cele două companii.

La sfârşitul lui martie, companiile au publicat rezultatele testelor făcute pe 2.260 de adolescenţi din SUA, cu „răspunsuri consistente de anticorpi” după injecţii.

Vaccinul a fost bine „tolerat şi efectele secundare au fost în general în concordanţă cu cele observate” la persoanele cu vârste între 16 şi 25 de ani, au adăugat, vineri, Pfizer şi BioNTech.

Acest vaccin anti-COVID-19 este pentru moment autorizat pentru persoanele cu vârsta de 16 ani şi peste.

Copiii sunt mai puţin expuşi la cazuri grave ale bolii, iar vaccinarea lor nu a fost o prioritate până acum. Dar reprezintă o parte importantă a populaţiei şi va trebui imunizată cu scopul de a stopa transmiterea bolii, argumentează experţii.

Vaccinul de la Pfizer/ BioNTech, bazat pe tehnologia inovatoare ARN mesager, a fost primul ser contra COVID-19 aprobat în Occident la sfârşitul lui 2020.

Articolul precedentMinisterul Sănătății: Asistența religioasă și vizita familiei, permise pentru pacienții COVID în stare gravă
Articolul următorZeci de pacienți, evacuați din Spitalul Foișor din Capitală, după ce a fost declarat unitate suport COVID