Germania: Vaccin pe bază de ARN Mesager la rapel, pentru cei sub 60 ani, vaccinați cu prima doză AstraZeneca

0
18

Comisia pentru vaccinare din Germania (STIKO), a recomandat, joi, ca persoanele sub 60 de ani care au primit prima doză din vaccinul împotriva COVID-19 al AstraZeneca să fie imunizate cu un produs pe bază de ARN Mesager la a doua doză, transmite Reuters.

”Până când datele corespunzătoare vor fi disponibile, STIKO recomandă pentru persoanele sub 60 de ani ca, în loc de a doua doză de AstraZeneca, să se administreze o doză de vaccin mRNA la 12 săptămâni de la prima vaccinare”, spune STIKO.

Vaccinurile cu ARN Mesager (mRNA) sunt cele ale Pfizer / BioNTech și Moderna.

În recomandările de pe site-ul său oficial, STIKO spune că nu există dovezi științifice privind siguranța unei vaccinări mixte.

Anterior, săptămâna aceasta, Germania a spus că doar persoanele de la 60 de ani în sus ar trebui să fie imunizate cu AstraZeneca din cauza unui efect secundar rar, dar sever, de tromboză. La acel moment a spus că urmează să facă o recomandare separată pentru cei mai tineri de această vârstă ce au primit deja prima doză.

Articolul precedent30 de cazuri de coagulare a sângelui după administrarea serului AstraZeneca, identificate în Marea Britanie
Articolul următorAutorizarea utilizării Ivermectinei pentru tratarea COVID-19, respinsă de Agenţia Medicamentului din Franţa