30 de cazuri de coagulare a sângelui după administrarea serului AstraZeneca, identificate în Marea Britanie

0
124

30 de cazuri rare de coagulare a sângelui după administrarea vaccinului anti-COVID-19, dezvoltat de Oxford şi AstraZeneca, au fost identificate de Agenţia britanică de reglementare a medicamentelor, cu 25 mai multe decât raportase la jumătatea lunii martie.

Medicines and Healthcare products Regulatory Agency a spus, potrivit Reuters, că nu a primit astfel de notificări în cazul vaccinului produs de Pfizer şi BioNTech.

Oficialii sanitari au precizat că beneficiile vaccinului în prevenirea COVID-19 depăşesc cu mult orice posibil risc de formare de cheaguri de sânge.

Unele ţări au restricţionat utilizarea serului dezvoltat de AstraZeneca, în timp ce altele au reluat imunizarea cu acesta. În prezent, continuă investigarea raportării unor rare, dar uneori severe, incidente de ordin trombo-embolic.

Pe 18 martie, Agenţia britanică de reglementare a medicamentelor a anunţat că au fost înregistrate cinci cazuri de formare de cheaguri de sânge la creier din 11 milioane de doze administrate.

Joi, dintr-un total de 18,1 milioane de doze administrate, a raportat 22 de cazuri de tromboză la nivelul sinusurilor cerebrale, afecţiune extrem de rară, şi opt cazuri de coagulare asociată cu o scădere a numărului trombocitelor.

Articolul precedentMarea Britanie: Sechelele după COVID-19 au adus înapoi la spital peste o treime dintre pacienții vindecați
Articolul următorGermania: Vaccin pe bază de ARN Mesager la rapel, pentru cei sub 60 ani, vaccinați cu prima doză AstraZeneca