CNAS: Pacienții cu hepatita C vor avea asigurate tratamentele fără întrerupere

0
361

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) va prelungi valabilitatea contractelor cost-volum-rezultat în baza cărora pacienții cu hepatită C beneficiază de tratamente fără interferon, de la data de 31 martie 2021 până la 30 iunie 2021, se arată într-un comunicat al CNAS.

În acelaşi comunicat se precizează că până la data respectivă, CNAS va face toate demersurile necesare pentru încheierea unor noi contracte cost-volum-rezultat, care vor asigura continuitatea accesului pacienților cu hepatită C la tratamentele fără interferon.

”În cadrul misiunii CNAS de a asigura acces la tratamentele necesare pentru toți pacienții, este important să asigurăm continuitatea tratamentelor pentru pacienții cu hepatită C, o infecție virală care, netratată, poate cauza complicații ce pun viața pacienților în pericol”, a declarat Adrian Gheorghe, președintele CNAS.

Tratamentele fără interferon pentru pacienții cu hepatită C au fost prescrise și decontate în sistemul asigurărilor sociale de sănătate începând cu anul 2015 și au dat posibilitatea tratării cu succes a unui număr mare de bolnavi cu grade diferite de fibroză și comorbidități, potrivit aceluiaşi comunicat.

 

Articolul precedentINSP: 546 de cazuri de infectare cu „variante care determină îngrijorare” ale noului coronavirus
Articolul următorCNCAV: 58.886 doze de vaccin antiCOVID, administrate de la ultima raportare