Dr. Grecu: Pacienți cu simptomatologie de tuberculoză veneau la dispensar fiind descoperiți și cu COVID-19

0
432

Dr. Victor Grecu, coordonator tehnic județul Dolj al Programului Național de Prevenire, Supraveghere și Control al Tuberculozei, a declarat că în starea de urgență a fost o situație destul de grea, singura soluție a fost ca dispensarele să-și mențină activitatea și în timpul perioadei acelea și după aceea, ele devenind prima linie în lupta împotriva tuberculozei și a COVID-19.

„Pacienții veneau (n.r. la dispensar) cu simptomatologie specifică respiratorie (n.r. de tuberculoză), fiind descoperiți și cu COVID”, a spus dr. Victor Grecu.

Declarația a fost făcută în cadrul conferinței online „Breaking News în TB. Pacientul cu tuberculoză în timpul pandemiei de COVID-19”, eveniment organizat în contextul Zilei mondiale a Tuberculozei.

Conferința a fost organizată de Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Capitală, fiind transmisă online de conferințe-LIVE.ro, un proiect Sănătatea Press Group.

 

 

Articolul precedentDr. Adriana Socaci: Tuberculoza rămâne o urgență mondială, chiar și în contextul pandemiei de COVID-19
Articolul următorCarantină prelungită pentru încă o săptămână în Timișoara