Prof. dr. Furtunescu: Se lucrează la o nouă strategie pentru controlul tuberculozei

0
840

Prof. dr. Florentina Furtunescu, din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică (INSP), a declarat că România, prin Ministerul Sănătății, lucrează la o nouă strategie pentru controlul tuberculozei, care se întinde pe un orizont de timp de zece ani, până în 2030.

Prof. dr. Florentina Furtunescu a spus că strategia a fost elaborată în cadrul Proiectului „Abordarea provocărilor sistemului de sănătate privind controlul tuberculozei în România”, proiect finanțat de Fondul global de luptă împotriva HIV, tuberculozei și malariei.

„Strategia este un document care a fost elaborat cu sprijinul experților din Organizația Mondială a Sănătății și cu sprijinul experților naționali.Sperăm să intre în vigoare cât de curând anul acesta și să înceapă să-și producă gradual efectele”, a declarat reprezentanta INSP.

Declarațiile au fost făcute în cadrul conferinței online „Breaking News în TB. Pacientul cu tuberculoză în timpul pandemiei de COVID-19”, eveniment organizat în contextul Zilei mondiale a Tuberculozei.

Conferința a fost organizată de Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Capitală, fiind transmisă online de conferințe-LIVE.ro, un proiect Sănătatea Press Group.

 

Articolul precedentKlaus Iohannis, despre situația școlilor
Articolul următorDr. Adriana Socaci: Tuberculoza rămâne o urgență mondială, chiar și în contextul pandemiei de COVID-19