EMA: Vaccinul AstraZeneca, sigur și eficient. Nu este asociat cu un risc crescut al trombozelor

0
18

Reprezentanții Agenției Europene pentru Medicamente (EMA) au ajuns la concluzia că vaccinul antiCOVID al AstraZenenca este sigur și eficient, nefiind asociat cu un risc crescut al trombozelor.

Emer Cooke, directorul executiv al Agenției Europene a Medicamentului, a spus că efectele adverse vor fi în continuare studiate și că vor fi investigate de asemenea cazurile rare de tromboze.

„Comitetul (pentru evaluarea riscului în materie de farmacovigilenţă) a ajuns la o concluzie clară: este vorba despre un vaccin sigur şi eficace”, a declarat directoarea executivă a EMA, Emer Cooke, într-o videoconferinţă.

Cetățenii din Uniunea Europeană trebuie să fie informați în legătură cu ceea ce trebuie să facă, a mai spus Cooke.

La rândul său, Sabine Straus, președintele Comitetului de Risc pentru Farmacovigilență al EMA, a spus că nu s-a întegistrat o creștere a cazurilor de persoane cu cheaguri de sânge în urma vaccinării, dar astfel de simptome pot fi asociate infecției cu COVID-19, asfel că vaccinul practic reduce acest risc.

Reeferitor la trombozee severe raportate, Sabine Straus a spus că nu sunt încă suficiente dovezi pentru a spune dacă acestea au legătură cu vaccinul AstraZeneca.

Articolul precedentAvocatul Poporului îi cere lui Şerban Bubenek un punct de vedere privind contenționarea pacienților
Articolul următorCentrul de vaccinare nr. 5 din cadrul Romexpo a fost sancționat după administrarea Moderna în loc de Pfizer