Concluziile OMS referitoare la vaccinul anti-COVID-19 al AstraZeneca vor fi făcute publice vineri

0
146

Grupul de lucru pentru siguranţa vaccinurilor din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) urmează să-şi facă publice vineri concluziile în ce priveşte vaccinul împotriva COVID-19 elaborat de AstraZeneca, a declarat un purtător de cuvânt al OMS, citat de Reuters.

Comitetul consultativ global al OMS privind siguranţa vaccinurilor a examinat marţi datele şi a trecut în revistă informaţiile privind probleme rare de coagulare a sângelui în cazul unor persoane care au fost vaccinate, a menţionat OMS.

Miercuri, OMS a comunicat că „pentru moment” continuă să recomande vaccinările cu serul anti-COVID-19 dezvoltat de compania AstraZeneca, a cărui utilizare a fost suspendată de mai multe ţări din cauza unor posibile efecte secundare, aşteptând ca experţii organizaţiei să îşi încheie procedura de evaluare.

Ad in title

Similar, directorul OMS pentru Europa, Hans Kluge, a asigurat joi că „beneficiile vaccinului AstraZeneca sunt de departe mai mari decât orice riscuri”, apreciind că ţările din Europa ar trebui să-l folosească în continuare pentru a contribui la salvarea de vieţi în contextul pandemiei.

El a menţionat că Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) examinează un număr redus de tromboze care au determinat unele guverne europene să suspende vaccinarea cu AstraZeneca, subliniind că „deocamdată nu se ştie dacă unele sau toate aceste afecţiuni au fost provocate de vaccin sau de alţi factori simultani”.

La rândul ei, EMA urmează să anunţe joi după-amiază rezultatul evaluării sale asupra siguranţei vaccinului AstraZeneca împotriva COVID-19.

Articolul precedentCoronavirus: Câți angajați din Educație au fost vaccinați
Articolul următorSanitas solicită dialogul pentru viitoarea Lege a salarizării