Iohannis: Nu există motive care să ne determine să nu folosim toate vaccinurile aprobate la nivel european

0
11

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că ne confruntăm, din nou, cu o etapă de creştere, vizibilă la numărul de infectări raportate la zilnic şi presiune din ce în ce mai mare pe secţiile de terapie intensivă, dar acest nou val poate fi chiar ultimul, având în vedere că procesul de vaccinare este în plină desfăşurare, iar numărul persoanelor vaccinate creşte de la o zi la alta.

Şeful statului a dat asigurări că situaţia este încă sub control, dar lucrurile pot evolua rapid, în sens negativ.

„Este nevoie de responsabilitate şi de un nou efort naţional acum. Şansa de a scăpa de pandemie este cu fiecare zi mai aproape şi nu putem renunţa la prudenţă chiar acum. Singurele metode care au fost dovedite ştiinţific că pot stopa pandemia sunt măsurile restrictive şi imunizarea unui număr semnificativ din populaţie”, a spus Iohannis.

De asemenea, şeful statului a spus că nu există motive care să ne determine să nu folosim toate vaccinurile aprobate la nivel european.

„Trebuie să luăm decizii informate, care au la bază recomandările specialiştilor, şi până în acest moment, nu există motive care să ne determine să nu folosim toate vaccinurile aprobate la nivel european. Până când vom atinge imunitatea de grup prin vaccinare, va trebui să luăm măsuri punctuale, măsuri aplicate acolo unde situaţia epidemiologică o impune pentru a slăbi presiunea de pe spitale”, a afirmat preşedintele Iohannis.

Articolul precedentPlanul Naţional de Redresare şi Rezilienţă: Câţi bani vor fi alocaţi pentru Sănătate
Articolul următorCâte reacţii adverse s-au înregistrat în urma vaccinurilor administrate zilnic