Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă: Câţi bani vor fi alocaţi pentru Sănătate

0
17

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că trei miliarde de euro, din cele 30 de miliarde de euro de care va beneficia România prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, vor fi alocate domeniului Sănătăţii.

„Vom pune un accent major pe îmbunătăţirea accesului la servicii de Sănătate, prin dezvoltarea reţelei de spitale, crearea de centre medicale integrate, în zonele urbane şi rurale vulnerabile şi dotarea acestora cu aparatură, cabinete cu facilităţi de screening, diagnostic precoce şi monitorizarea pacienţilor cronici. Dorim să alocăm pentru acest obiectiv, trei miliarde de euro”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Potrivit şefului statului, Planul Naţional de Rederesare şi Rezilienţă urmează să fie supus aprobării Executivului şi ulterior, trimis Comisiei Europene pentru negociere.

„Cele circa 30 de miliarde de euro de care vom beneficia prin acest Plan reprezintă o şansă majoră pentru dezvoltarea României, o oportunitate care va permite economiei şi societăţii româneşti o rezistenţă sporită în cazul unor viitoare crize. Planul Naţional de Rederesare şi Rezilienţă ne oferă cel mai bun context pentru realizarea reformelor amânate atâţia ani, care vor îmbunătăţi viaţa de zi cu zi a fiecărui român, prin dezvoltarea şi modernizarea activităţii în sănătate, în economie, în educaţie şi în administraţie”, a spus Klaus Iohannis.

Articolul precedentCâte persoane s-au înscris pe listele de aşteptare pentru vaccinarea anti-COVID
Articolul următorIohannis: Nu există motive care să ne determine să nu folosim toate vaccinurile aprobate la nivel european