Voiculescu, despre vaccinul AstraZeneca: Ne bazăm pe opinia Organizației Mondiale a Sănătății și a EMA

0
9

În acest moment nu există date suficiente care să justifice interzicerea administrării vaccinului anti-COVID-19 AstraZeneca, a declarat, marți, ministrul Sănătății, Vlad Voiculesscu.

„Comunicarea făcută de CNCAV este foarte clară referitoare la vaccinul AstraZeneca. Nu există baza științifică pentru eliminarea lui, așteptăm decizia EMA de joi, săptămâna aceasta”, a spus ministrul Sănătății.

Întrebat de ce nu s-au carantinat ambele loturi de vaccin anti-COVID AstraZeneca, ce au provocat îngrijorare, Vlad Voiculescu a declarat că suspendarea primului lot, săptămâna trecută, a fost o măsură de precauție, însă pentru cel de-al doilea se așteaptă decizia Agenției Europene a Medicamentului (EMA).

„A fost o discuție cu mai multe autorități, aceasta a fost decizia la care s-a ajuns. Nu există motive de îngrijorare. Ne bazăm pe opinia Organizației Mondiale a Sănătății și a EMA. A fost o măsură de precauție pentru că din acel lot s-a constat că în anumite țări ar putea să se dovedească mai târziu că au fost probleme. A fost o măsură de precauție cu un cost minim pentru vaccinarea din România pe care am decis atunci cu toții sa o luăm”, a spus Vlad Voiculescu.

Articolul precedentMinistrul Sănătății, despre plata personalului din centrele de vaccinare anti-COVID
Articolul următorInvestiţii în echipamente și aparatură medicală pentru cinci spitale din ţară