Ministrul Sănătății, despre plata personalului din centrele de vaccinare anti-COVID

0
16

Plata personalului din centrele de vaccinare a fost întârziată pentru că un funcționar public din Ministerul Sănătății nu a completat o hârtie. Luni, au fost ceruți banii de la Ministerul Finanțelor, iar plățile au început să fie făcute, a declarat, marți, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

„Banii au fost ceruți de la Ministerul Finanțelor, e adevărat că abia ieri, și plățile au început să se facă. Nu sunt lucruri pe care le face ministrul”, a declarat Vlad Voiculescu.

Întrebat cine e responsabil, Voiculescu a răspuns: „Un funcționar public din Ministerul Sănătății. La un funcționar public nu poți să iei măsuri de pe o zi pe alta. Lucrăm cu ce avem”.

Respectivul funcționar trebuie „să completeze o hârtie și să o trimită”, a mai spus ministrul.

Cadrele medicale care fac parte din centrele de vaccinare anti-COVID-19 nu au fost plătite la timp, iar această problemă este la nivelul întregii țării, declara, luni, coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță.

„Am vorbit de mai multe ori și am prezentat această situație. Probabil că s-au făcut deja demersuri, dar până la urmă toată lumea așteaptă să-și primească banii. Din ceea ce știu, această problemă există la nivelul tuturor centrelor de vaccinare, nimeni nu a fost plătit”, a afirmat Valeriu Gheorghiță.

Potrivit Ordonanței de Urgență privind unele măsuri pentru recrutarea și plata personalului implicat în procesul de vaccinare împotriva COVID 19, pentru activitatea prestată în cadrul centrelor de vaccinare împotriva COVID 19, personalul medico-sanitar și registrator, cu excepția personalului delegat sau detașat, beneficiază de plată pentru timpul efectiv lucrat la un tarif orar diferențiat în baza contractului de prestări servicii, după cum urmează:

  • 100 lei/oră pentru medici
  • 50 lei/oră pentru asistenți medicali
  • 25 lei/oră pentru registratori.
Articolul precedentVoiculescu: Sunt 190 de paturi suplimentare la ATI acum. Îmbunătățim raportarea situației paturilor ATI
Articolul următorVoiculescu, despre vaccinul AstraZeneca: Ne bazăm pe opinia Organizației Mondiale a Sănătății și a EMA