Andrei Baciu: A treia etapă a campaniei de vaccinare anti-COVID-19 începe luni

0
209

Luni, 15 martie, va fi imunizată anti-COVID-19 prima persoană din etapa a treia a campaniei de vaccinare, a anunțat secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Andrei Baciu.

„Prima persoană din etapa a treia o să fie vaccinată în 15 martie.  O să fie o persoană din localităție cu infectare critică. Este vorba despre nouă localități. Orice persoană de peste 16 ani se va putea înscrie. E un moment de răscruce și este important”, a precizat Andrei Baciu, vineri seară, la un post de televiziune.

„Dacă până acum dorea cineva să se vaccineze trebuia să urmărească când mai vin doze sau să se deschidă centre, acum e mult mai simplu: trebuie doar să se înscrie într-un centru de vaccinare și să se programeze. Cineva care se programează luni va putea fi vaccinat joi. În momentul în care sunt doze, practic sistemul alocă persoane pentru etapa a treia. E nevoie de o confirmare, un interval de 24 de ore. Sunt motive subiective și personale pentru care persoana nu e neaparat fix atunci în localitate. Este important pentru noi să fie confirmată prezența, deoarece se ține o doză în stand-by dacă acel om nu ajunge”, a explicat Andrei Baciu.

 

Articolul precedentGheorghiță: România a carantinat temporar, ca măsură de precauție, doze AstraZeneca, așteptând decizia EMA
Articolul următorArafat: Există „o creştere clară” a numărului de infectări cu SARS-CoV-2