Câte cazuri de infecții respiratorii acute s-au înregistrat în perioada 1-7 martie. Datele INSP

0
26

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a informat, joi, că numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute a fost, la nivel naţional, de 44.732 în perioada 1-7 martie, înregistrându-se cu 61,2% mai puţine îmbolnăviri faţă de aceeaşi săptămână a anului trecut.

Potrivit sursei citate, numărul de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinică, IACRS şi pneumonii) este cu 61,2% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (115.416) şi cu 8,1% mai mare comparativ cu cel din săptămâna anterioară (48.646).

În săptămâna 1-7 martie au fost raportate la nivel naţional 11 cazuri de gripă clinică, comparativ cu 5.642 cazuri înregistrate în aceeaşi săptămână a sezonului anterior.

Ad in title

Nu a fost comunicat niciun deces confirmat cu virus gripal şi nu au fost confirmate cazuri noi de gripă.

„De la începutul sezonului au fost confirmate cu laboratorul 4 cazuri de gripă: un caz gripă cu virus AH1, un caz gripă A nesubtipat, două cazuri gripă cu virus B”, afirmă INSP.

Până la data de 7 martie au fost vaccinate antigripal 2.340.417 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii.

Articolul precedentNouă țări au suspendat vaccinarea anti-COVID-19 cu AstraZeneca din cauza reacțiilor adverse
Articolul următorPreședintele CNAS, despre noi molecule pentru tratamentul pacienţilor oncologici