Studiu: Vaccinul Pfizer/BioNTech, eficacitate de 97% contra cazurilor simptomatice şi a formelor grave COVID

0
20

Vaccinul Pfizer/BioNTech are o eficacitate de 97% împotriva cazurilor simptomatice şi a formelor grave de COVID-19, conform unui studiu realizat în condiţii reale în Israel şi publicat joi, ale cărui constatări îmbunătăţesc datele deja cunoscute cu privire la proprietăţile acestuia, informează AFP.

Extrase din datele privind persoanele vaccinate în Israel, „rezultatele reprezintă cele mai cuprinzătoare dovezi concrete de până în prezent care demonstrează eficacitatea unui vaccin împotriva COVID-19”, potrivit unui comunicat emis de laboratoarele Pfizer/BioNTech şi de Ministerul Sănătăţii din Israel.

Conform studiului bazat pe perioada 17 ianuarie – 6 martie, vaccinul are, de asemenea, o eficacitate „de 94%” împotriva formelor asimptomatice de COVID-19.

Ad in title

Aceste concluzii îmbunătăţesc datele dintr-un studiu anterior realizat în condiţii reale asupra persoanelor imunizate în Israel, care a constatat că vaccinul Pfizer are o eficacitate de 94% împotriva cazurilor simptomatice de COVID-19.

Aceste noi rezultate „pot fi importante pentru toate ţările lumii în contextul în care acestea avansează cu propriile campanii de vaccinare la un an după ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii a calificat COVID-19 o pandemie”, a adăugat Pfizer/BioNTech.

Datorită unui acord cu gigantul farmaceutic Pfizer, Israel poate conta pe o aprovizionare rapidă cu doze de vaccin anti-COVID-19 în schimbul datelor biomedicale privind efectul acestuia asupra populaţiei sale.

Acest acord a permis până în prezent administrarea a cel puţin o primă doză de vaccin împotriva COVID-19 la mai mult de jumătate din cei 9,3 milioane de locuitori şi efectuarea de teste pe scară largă care au confirmat eficacitatea vaccinului Pfizer/BioNtech.

Articolul precedentCe solicită Avocatul Poporului Ministerului Sănătății
Articolul următorCazurile de tromboză apărute după injecţii cu vaccinul anti-COVID-19 AstraZeneca, investigate de EMA