Campanie pentru depistarea cancerului cu ajutorul unor videocapsule endoscopice, în Anglia

0
214

Serviciul Naţional de Sănătate (NHS) din Anglia a demarat o campanie prin intermediul căreia oferă pacienţilor videocapsule endoscopice care ajută la depistarea cancerului, informează, joi, DPA.

În cadrul unui program de test derulat pe întreg teritoriul ţării, camerele de luat vederi, de dimensiunile unei pastile, pot oferi rezultate într-un interval de timp de la cinci până la opt ore.

Capsula endoscopică pentru colon face parte din acţiunile desfăşurate în prezent pentru a-i ajuta pe pacienţi să primească tratamente sau diagnostice la propriul domiciliu în perioada pandemiei de coronavirus.

Pentru realizarea unei endoscopii tradiţionale, pacienţii trebuie să meargă la spital şi să treacă printr-o procedură medicală care presupune inserarea unui tub, în timp ce folosind noua tehnologie, oamenii îşi pot desfăşura în continuare treburile zilnice.

Procedura presupune înghiţirea unei pilule conţinând o cameră de luat vederi care va înregistra imagini din intestin în timp ce traversează sistemul digestiv al pacientului.

Imaginile sunt apoi transmise unui dispozitiv de înregistrare prins de talia pacientului.

Procedura poate ajuta la diagnosticarea unor boli precum cancerul de colon şi boala Crohn.

Un grup iniţial de 11.000 de pacienţi NHS din 40 de regiuni ale Anglia vor primi videocapsulele.

Doar în luna decembrie, peste 25.000 de pacienţi au fost trataţi de cancer, iar peste 200.000 şi-au făcut teste, cu 13.000 mai mulţi decât în aceeaşi lună a anului anterior.

”Procedura are potenţialul de a aduce o îmbunătăţire majoră pentru oamenii cu simptome de cancer de colon şi ar putea ajuta NHS să-i prioritizeze pe cei care au nevoie urgent de investigaţii suplimentare”.

Articolul precedentStudiu: Pacienții cu cancer, mai puțin protejați împotriva COVID-19 după prima doză cu vaccin Pfizer
Articolul următorRomânia va primi doze suplimentare de vaccin anti-COVID-19 BioNTech-Pfizer, în martie. Anunțul premierului