Acord între CE și BioNTech-Pfizer pentru patru milioane de doze suplimentare de vaccinuri anti-COVID-19

0
253

Comisia Europeană a ajuns la un acord cu BioNTech-Pfizer pentru furnizarea a încă patru milioane de doze de vaccinuri anti-COVID-19 în luna martie către ţările membre, pentru a combate propagarea noilor variante de coronavirus, mutaţii ale SARS-CoV-2, relatează AFP şi DPA.

Aceste doze vor fi disponibile „înainte de sfârşitul lunii” pe lângă livrările deja planificate şi distribuite proporţional cu populaţia statelor membre, se specifică într-un comunicat de presă.

„Aceasta va ajuta statele membre în eforturile lor de a limita propagarea noilor variante” de coronavirus şi va contribui la „restabilirea liberei circulaţii a mărfurilor şi persoanelor”, a afirmat Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene.

Potrivit Comisiei Europene, vaccinul dezvoltat de BioNTech/Pfizer s-a dovedit „extrem de eficient” împotriva tuturor variantelor cunoscute în prezent ale coronavirusului.

„Regiuni precum Tirolul din Austria, Nisa și Mosela în Franța, Bolzano în Italia și unele părți din Bavaria și Saxonia în Germania, dar și în multe alte state membre au înregistrat un număr mare de infectări și spitalizări, care au crescând puternic în ultimele săptămâni, conducând statele membre să adopte măsuri stricte și, în anumite cazuri, chiar să impună noi controale la frontieră”, precizează sursa citată.

Creșterea livrărilor de doze de vaccinuri în luna martie este rezultatul extinderii capacităților de producție în Europa, care a fost finalizată până la jumătatea lunii februarie, mai afirmă Comisia.

Articolul precedentMinisterul Sănătății, despre eficacitatea vaccinului anti-COVID-19 AstraZeneca la persoanele peste 55 de ani
Articolul următorO nouă tranșă de vaccin anti-COVID-19 AstraZeneca, de 103.200 doze, ajunge joi în România