Italia: Administrarea vaccinului anti-COVID-19 AstraZeneca, autorizată și la persoanele peste 65 de ani

0
30

Administrarea vaccinului anti-COVID-19 al companiei AstraZeneca a fost autorizată, luni, de către ministerul Sănătăţii italian, şi la persoane cu vârste peste 65 de ani, transmite AFP.

Într-un comunicat, ministerul a precizat că vaccinul ar putea fi utilizat la această categorie de populaţie cu excepţia persoanelor ”extrem de vulnerabile”, în special persoane cu sistem imunitar slăbit sau care iau medicamente care le fac mai vulnerabile la coronavirus.

Ministrul sănătăţii italian, Roberto Speranza, anunţase, duminică, această decizie privind vaccinul AstraZeneca, ce se înscrie în politica de accelerare a campaniei de vaccinare organizată de guvern.

Ad in title

La fel ca alte ţări europene, Italia trebuie să facă faţă întârzierilor în livrarea vaccinurilor anti-COVID-19. Până în prezent, au fost administrate 5,4 milioane de doze, iar 1,65 milioane de persoane au primit cele două doze necesare pentru a fi imunizate.

Italia şi-a fixat ca obiectiv vaccinarea anti-COVID-19 a cel puţin jumătate din populaţia sa de 60 milioane de persoane până la finalul lunii iunie.

Articolul precedentCâte persoane au fost vaccinate anti-COVID-19, în ultimele 24 de ore. Datele CNCAV
Articolul următorCoronavirus: Un lot de vaccin AstraZeneca, oprit de la administrare în Austria, după decesul unei infirmiere