517 de medicamente oncologice noi, in curs de aprobare

0
192

Peste 771 de medicamente si vaccinuri pentru afectiuni oncologice sunt in stadiul de cercetare si dezvoltare la nivelul Statelor Unite ale Americii. Din acest total 517 medicamente sunt deja in curs de aprobare, potrivit raportului lansat in luna octombrie 2014 PhRMA (Pharmaceutical Researchers and Manufacturers of America).

„Una dintre principalele cauze de deces, atat la nivel global, cat si in Romania sunt afectiunile oncologice. De aceea, cercetatorii isi concentreaza eforturile pentru a gasi terapii din ce in ce mai eficiente in tratarea cancerului. Cele 517 medicamente care sunt in proces de aprobare aduc speranta pentru bolnavii de cancer. Sunt medicamente care si-au dovedit eficacitatea si siguranta in cadrul studiilor clinice, care s-au dovedit a fi mai eficiente decat cele deja existente, cu mai putine efecte adverse si cu un potential mai mare de a creste calitatea vietii pacientilor”, a declarat Oana Igrisan, director de comunicare ARPIM.

Cea mai mare parte dintre medicamentele aflate in curs de aprobare, 87, sunt destinate tratarii leucemiei. 78 dintre medicamente reprezinta noi sanse la viata pentru pacientii cu limfom, in timp ce alte 73 pot ajuta femeile in lupta impotriva cancerului de san. Celelalte medicamente sunt destinate tratarii cancerului hepatic, cancerului de piele, de prostata sau celui ovarian.

in Romania sunt peste 600 de pacienti la fiecare 100.000 locuitori care sufera de o afectiune oncologica, conform Jurnalului European de Cancer, iar raportul Agentiei Nationale de Cercetare a Cancerului – Globocan indica faptul ca numarul de decese cauzate de cancer se ridica la aproximativ 50.000.

Mai multe informatii despre acest subiect gasiti pe www.comunicatemedicale.ro.

Articolul precedentBucurestenii sunt asteptati pe 14 si 15 noiembrie 2014 sa-si testeze glicemia si hemoglobina glicata
Articolul următorProgramul national de testare gratuita a hepatitei C pentru publicul larg a fost lansat